HKV start na ALV met nieuw elan!

Tijdens een druk bezochte Algemene Leden Vergadering op 14 november 2022 kon het zittende bestuur eindelijk weer opgelucht ademhalen. De absoluut noodzakelijke bestuursuitbreiding bleek die avond in de maak.

De al bij voorbaat geagendeerde liquidatievergadering op 19 december a.s. kan nu worden omgezet in een kennismakingsavond met de nieuwe bestuursleden en gezellig samenzijn aan het eind van dit HKV-jubileumjaar.

Grote opkomst

De verplicht te behandelen stukken op een jaarvergadering werden allen vlot goedgekeurd. Het bestuur kon door de leden worden bedankt voor het gevoerde beleid het afgelopen jaar. Daarna kwam de toekomst van de vereniging ter sprake. Al sinds 2016 was een voltallig bestuur niet bijeen te krijgen. Een 3-tot 5-tal bestuursleden hield de vereniging draaiende door, naast hun bestuursfunctie, ook alle andere verenigingsactiviteiten te organiseren.

Oproep oud voorzitter

In een ingezonden boodschap riep oud-voorzitter Guus Hartendorf de leden op: Met ruim 400 leden moet het toch mogelijk zijn mensen te vinden om een periode een bestuursfunctie te vervullen? Als elk lid dat nou eens 4 jaar zou doen, dan kunnen we nog jaren vooruit.

Respons

Uiteindelijk kreeg de HKV nu onverwacht een nieuwe penningmeester,  een aanvullend ICT-deskundige en een nieuwe voorzitter. Daarnaast was er aan het eind van de avond ook nog een 7-tal leden die hun schouders onder diverse andere te organiseren verenigingsactiviteiten wilden zetten. Een onverwacht, maar zeer welkome afloop van deze vergadering.

Van korte duur

Helaas heeft de beoogde nieuwe voorzitter inmiddels vanwege onverwachte persoonlijke omstandigheden zijn functie weer teruggegeven.

De Historische Kring Velsen heeft weer
zin in de toekomst!