HKV-Activiteiten

De Historische Kring Velsen is opgericht om de geschiedenis van Velsen en zijn bewoners te bestuderen en onderzoeken hiernaar te stimuleren. Maar ook om deze geschiedenis van Velsen en zijn bewoners vast te leggen en bekend te maken. Daarnaast zet zij zich ook in om het bevorderen van en/of meewerken aan de instandhouding van de historische objecten en waarden in Velsen.

Hoe doet ze dit?

Door het geven van:

• HKV-Lezingen.  Er worden:
  • Historische evenementen gemaakt, zoals bijv. tentoonstellingen. De HKV is aanwezig bij:
  • (Jaar)markten. Er worden:
  • (Educatieve) historische publicaties ontwikkeld. Vrijwilligers van de HKV:
  • nemen deel aan de Organisatie van bijvoorbeeld het Romeinenjaar; Brederodejaar; Archeologiejaar/week/dag; enz. en…

… er worden regelmatig Excursies georganiseerd en natuurlijk vergaderingen gehouden. Er zijn vele HKV-vrijwilligers die schrijven; literatuur bestuderen;, leesproeven doornemen; (assisteren bij het) uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en nog veel meer.

HKV-teams

Zij zijn veelal georganiseerd in teams en worden door het bestuur gefaciliteerd voor hun werkzaamheden.
Zij hebben hebben bijvoorbeeld toegang tot de HKV online Office 365 werkomgeving. Hierin kunnen ze -aan hetzelfde bestand- online samenwerken met andere vrijwilligers. In een ‘up-to-date’, veilige, met een bedrijfsomgeving vergelijkbare professionele Office-365 werkomgeving.

Om onze activiteiten onder de aandacht van de inwoners en andere geïnteresseerden te brengen, worden ook tentoonstellingen en presentaties gemaakt. Bovendien is de Historische Kring Velsen regelmatig met een stand aanwezig op Velsense evenementen zoals de Pinksterjaarmarkt en het Havenfestival.