De activiteiten van de Historische Kring Velsen

De Historische Kring Velsen is opgericht om de geschiedenis van Velsen en zijn bewoners te bestuderen en onderzoeken hiernaar te stimuleren, en om deze geschiedenis van Velsen en zijn bewoners vast te leggen en bekend te maken.

Daarnaast zet zij zich in voor het bevorderen van en het meewerken aan de instandhouding van de historische objecten en waarden in Velsen.

Dit doen wij met de volgende activiteiten:

1. Het jaarlijks uitgeven van een eigen jaarboek: “VELISENA – Velsen in historisch perspectief“.
  1. Het zichtbaar maken van het historische erfgoed van Velsen op eigen Beeldbanken.
  1. Het organiseren van HKV-Lezingen (ongeveer 7 per jaar).
  1. Het uitgeven van diverse publicaties over de historie van Velsen.
  1. Het publiceren van verhalen en nieuws over de historie van Velsen op Sociale Media.
  1. Het uitsturen van HKV-Nieuwsbrieven en HKV-Nieuwsflitsen via email.
  1. Het faciliteren van HKV-Teams / Werkgroepen door o.a. het bieden van een Microsoft 365 Online Werkomgeving.
  1. Het inzamelen van waardevol historisch erfgoed uit Velsen (via IRENE: “Inleverpunt Roerend Erfgoed Nederland & Elders”).
  1. Het regelmatig organiseren van Excursies & Evenementen, zoals bijv. tentoonstellingen.
  1. Het aanwezig zijn met een eigen stand op evenementen in Velsen zoals de Pinksterjaarmarkt, het Havenfestival, en bij (Jaar)markten.
  1. Het deelnemen van eigen HKV-vrijwilligers aan de organisatie van bijvoorbeeld het Romeinenjaar; Brederodejaar; Archeologie-jaar/-week/-dag; enz.
  1. Het ontwikkelen van educatieve historische publicaties en presentaties.
  1. Het stimuleren en bevorderen van bijdragen van HKV-vrijwilligers die schrijven, literatuur bestuderen, leesproeven doornemen, assisteren bij en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, en nog veel meer.
  1. Het organiseren van vrijwilligers-bijeenkomsten en (Algemene Leden) Vergaderingen.

Om onze activiteiten onder de aandacht van de leden, inwoners en andere geïnteresseerden te brengen, worden regelmatig nieuwsberichten gepubliceerd op deze website als ook op onze Social Media kanalen.

Ook publiceren wij onze activiteiten in onze eigen HKV-Kalender:

..... Deel deze pagina via: