Onze kring bestaat uit meer dan 400 leden. Ook diverse organisaties en particulieren ondersteunen de HKV.

Beschermheer van de vereniging is sinds 2004 dhr. P. Cammaert, oud-burgemeester van Velsen.

De vereniging is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waardoor bijvoorbeeld ook legaten en nalatenschappen kunnen worden geaccepteerd en uw gift.

De leden van de Historische Kring Velsen komen sinds juli 1992 bij elkaar om de geschiedenis van Velsen te bestuderen en onderzoeken. Archeologen speuren de bodem af. Archieven worden ‘leeggelezen’. Fotoboeken doorgekeken, om dat ene plaatje te vinden dat de herkomst van een ‘stuk’ kan achterhalen.

Deel deze pagina via:

1. R Van der Sluijs

Beste lezer,
    Wij , de Historische Werkgroep Spaarndam , zijn in het bezit van een boekje van de gemeente Velsen.
    Titel Politie -Amtenaren regelement uitgave:bBurgemeester M.M.Kwint. vastgesteld 10 februari 1938. Belanstelling?

• secretaris HKV

Beste R van der Sluijs,
      De HKV is zeker geïnteresseerd in het boekje. Wij willen dit dan opnemen in onze beeld en boekenbank.
      Misschien kunt u het ons toesturen? Alvast bedankt, vriendelijke groet, Marianne Kwant, secretaris
      Adres: HKV
      1970 AC IJmuiden

2. Bram de Goede

Heb personeel bladen van koninglijke vermande zonen uit ijmuiden waar ik van 1968 tot 1980 heb gewerkt halve dagen naast vrijwilligerswerk bij pen jongeren centrum.

3. Guus Peters

Is er een verklaring bekend voor de naam Pelsstraat in Velden ? Is het u bekend of er iemand ooit onderzoek heeft gedaan naar Viking gerelateerde toponiemen in Kennemerland ? Dit om vergelijkingen te maken met onze bevindingen in Stein (zuid Limburg).

4. Edwin Ames

Geachte heer/mevrouw,

Wij zijn op zoek naar oude foto’s ( naast hetgeen wij al hebben van het NH archief ) van de Wijkerstraatweg 172/176, van vóór 1940. Kunt u aangeven of deze wellicht in uw archieven aanwezig zijn en zo ja of wij deze van u zouden kunnen betrekken.

Ik verneem graag van u,

Met vriendelijke groet,