Historische Kring Velsen

Onze kring bestaat uit meer dan 370 leden. Ook diverse organisaties en particulieren ondersteunen de hkv.
Sinds enkele jaren is de vereniging door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waardoor bijvoorbeeld ook legaten en nalatenschappen kunnen worden geaccepteerd en uw gift.

De leden van de Historische Kring Velsen komen sinds juli 1992 bij elkaar om de geschiedenis van Velsen te bestuderen en onderzoeken. Archeologen speuren de bodem af. Archieven worden ‘leeggelezen’. Fotoboeken doorgekeken, om dat ene plaatje te vinden dat de herkomst van een ‘stuk’ te achterhalen.

In onderstaande opsomming van de ANBI-vereisten, vindt u de links naar de betreffende stukken.