Velsen Algemeen

Velsen Diversen

• Historisch IJmond pagina op Facebook, beheerd door Elly van der Klei-Jansen. Op deze pagina kan iedereen historische foto’s plaatsen uit Velsens verleden en herinneringen delen met anderen.
    • SIEHO (Stichting Industrieel Erfgoed Hoogovens)
    • Bunkermuseum (Stichting WN2000, Beheer en Behoud Verdedigingswerken IJmuiden)
    • SOS Velsen (de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Velsen, in juni 1985 opgericht als samenwerkingsverband van mensen met verschillende geestelijke achtergrond met een actieve belangstelling voor ontwikkelingssamenwerking.)

Archieven

Historie, heemkunde en archeologie

• Stelling van Amsterdam, een Internet publicatie over de voormalige verdedigingslinie rond Amsterdam, waar o.a. ook het fort op het Forteiland bij IJmuiden onderdeel van uitmaakt.

Genealogie

• CBG (Centraal Bureau voor de Genealogie)
    • NGV (Nederlandse Genealogische Vereniging)
    • FamilySearch (Internet Genealogy Service van The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints)
    • Zoekakten (Index op de scans van Familysearch) Sinds Juli 2018 offline. Ouder alternatief hieronder !
    • Genver Genver is bijgewerkt t/m 2014
  • Genver2 (Als Genver, maar gericht op de DTB’s)

Velsen in foto’s

Ook uw (niet-commercële en niet politiek-gerichte) pagina hier gelinkt?

Neem contact op met de Webmaster

1. Henriette

Op het eerste gezicht lijkt de website een lineaire opsomming, die nog verdere aanvulling behoeft.
    Maar je nodigt de website bezoekers uit een zoekvraag te stellen. Toen ik dat deed blijkt er bijvoorbeeld een rijkdom aan ‘nuttige links’ in te zitten.
    Mooi dat ik dat zo ontdekte. Maar het zou goed zijn als je ook iets van een inhoudsopgave toonde. Dat is een tweede manier van zoeken, die ik nu mis.