Velsen Algemeen

Velsen Diversen

• Historisch IJmond pagina op Facebook, beheerd door Elly van der Klei-Jansen. Op deze pagina kan iedereen historische foto’s plaatsen uit Velsens verleden en herinneringen delen met anderen.
    • SIEHO (Stichting Industrieel Erfgoed Hoogovens)
    • Bunkermuseum (Stichting WN2000, Beheer en Behoud Verdedigingswerken IJmuiden)
    • SOS Velsen (de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Velsen, in juni 1985 opgericht als samenwerkingsverband van mensen met verschillende geestelijke achtergrond met een actieve belangstelling voor ontwikkelingssamenwerking.)

Archieven

Historie, heemkunde en archeologie

• Stelling van Amsterdam, een Internet publicatie over de voormalige verdedigingslinie rond Amsterdam, waar o.a. ook het fort op het Forteiland bij IJmuiden onderdeel van uitmaakt.

Genealogie

• CBG (Centraal Bureau voor de Genealogie)
    • NGV (Nederlandse Genealogische Vereniging)
    • FamilySearch (Internet Genealogy Service van The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints)
    • Zoekakten (Index op de scans van Familysearch) Sinds Juli 2018 offline. Ouder alternatief hieronder !
    • Genver Genver is bijgewerkt t/m 2014
  • Genver2 (Als Genver, maar gericht op de DTB’s)

Velsen in foto’s

Ook uw (niet-commercële en niet politiek-gerichte) pagina hier gelinkt?

Neem contact op met de Webmaster