Menu Sluiten

Boek over Velsen-Noord

Boek ‘Het dorp Velsen-Noord’ duikt in eigentijdse geschiedenis

Presentatie met muziek op 27 november in De Stek. Het eerste exemplaar van het boek ‘Het dorp Velsen-Noord’ wordt op woensdag 27 november overhandigd aan wijkwethouder Bram Diepstraten. De presentatie vindt plaats om 15.00 uur in wijkcentrum De Stek aan de Heirweg. 

Na de overhandiging is het voor intekenaars van het boek mogelijk om hun exemplaar af te halen. Het boek is die middag ook te koop. Auteur Wim Spruit is aanwezig om desgewenst zijn inmiddels elfde boek te signeren. Het afhalen van bestelde exemplaren en het kopen vaneen boek kan tot 18.00 uur. De presentatie wordt van muziek voorzien door Gerbrand Castricum en Hans Oldenburg. Tekstschrijver en componist, maar vooral ideeënman Jan Schrama, geeft zijn verzameld werk cadeau aan de bezoekers. Hij heeft inmiddels zo’n dertig cd’s op zijn naam staan, met daarop ongeveer 400 nummers, waarvan een groot aantal over Velsen-Noord. Alle nummers zijn gezet op een usb-stick. 

‘Het dorp Velsen-Noord’, groot formaat, ongeveer 200 bladzijden met enkele honderden foto’s, geeft de ‘eigentijdse geschiedenis’ van het noordelijk gemeentedeel van Velsen weer. 

Klik hier voor een korte inhoudsopgave

Voor informatie over het boek: Wim Spruit, tel. 21 21 67 of mailen naar wimspruit@ziggo.nl.
Het boek (€ 19,50) bestellen kan via de website www.dorpvelsen-noord.nl 
Intekenen kan via deze site tot half oktober. Na 27 november kost het boek € 22,50. 
Van elke intekenaar wordt de naam – indien gewenst – in het boek op de lijst van intekenaars vermeld. Onder deze intekenaars worden enkele originele stukken Velsens aardewerk verloot.

7 reacties

  1. Piet de Greef

    Het boek “Het dorp Velsen Noord van Wim Spruit heb ik vandaag in Delfzijl ontvangen. Het is een schitterend boek geworden en ben blij dat ik Wim heb kunnen helpen met foto’s uit mijn verzameling. Elke Velsen noorder moet dit boek in zijn boekenkast hebben. Wim gefeliciteerd met deze mooie uitgave.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.