HKV-avond 8 november succes!

Ongeveer 45 leden en gasten waren in de Hofstede aanwezig om Johan Graas een boeiende lezing te horen geven met verduidelijkende plaatjes over het korte leven van Ab Homburg, ‘de vergeten Soldaat van Oranje’. (Foto: Fort bij Veldhuis)

Direct hieropvolgend hield de Historische Kring Velsen haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. In een positieve sfeer werden de gebruikelijke verenigingsstukken doorgenomen en het gevoerde beleid van het bestuur op de weegschaal gelegd, die gelukkig in het voordeel van het bestuur een goede uitslag aangaf.

Het bestuur kon met één bestuurslid worden aangevuld, maar méér hulp blijft welkom! Iedere lid bezoeker kreeg ook de nieuwe Velisena mee naar huis. Het tweede nummer van dit jaar ter compensatie van de beperkingen i.v.m. de Corona-pandemie.

De Historische vereniging is gelukkig zelf nog geen historie, maar gaat met hernieuwde energie door met het verzamelen, bewaren en bestuderen van het rijke erfgoed van onze altijd interessante leefomgeving. Met het uiteindelijke doel dit voor iedereen (digitaal) beschikbaar te maken om te bewonderen en/of bestuderen.

Overigens werd aan de laatste van de 3 excursies voor HKV-leden naar het Hoogovensmuseum ook weer door 17 deelnemers deelgenomen. Aan deze excursies hebben hiermee in totaal 62 HKV-bezoekers deelgenomen. Voorwaar een klinkend resultaat voor dit eerste door ons bestuurslid Anna Wendt georganiseerde evenement.