Menu Sluiten

‘Schatrijk’, archeoglossy

De zesde editie van archeoglossy SCHATRIJK is gepresenteerd. SCHATRIJK is een uitgave van het Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland. Dit jaar staat SCHATRIJK in teken van het Oer-IJ. De rijke archeologie in het Oer-IJ is een parel in Noord-Holland en in de Nederlandse archeologie. Daar mogen we trots op zijn. De provincie Noord-Holland heeft dit gebied niet voor niets tot een van de tien ‘provinciale archeologiegebieden’ uitgeroepen. Het strekt zich uit over de gemeenten Bergen, Beverwijk, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Zaanstad en Velsen.

fotograaf: André Russcher.
v.l.n.r.: Yvette Burnier (Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland), Hanneke Niele (Wethouder Sociaal Domein (WMO, Welzijn en Jeugd), Recreatie en Toerisme en Reiniging en afval, gemeente Beverwijk), Anne Beeksma (de BUCH), Piet Kleij (gemeente Zaanstad), Marjo Schlaman (provincie Noord-Holland), Steven Kalverdijk (de BUCH) en Joke Groot (gemeente Velsen).

De overhandiging van de eerste exemplaren vond plaats op 4 november in het Huis van Hilde, het Archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland. Aan de uitreiking gingen twee presentaties vooraf door Linda Verniers van Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland en Jos Teeuwisse van Stichting Oer-IJ. De SCHATRIJK werden uitgereikt aan wethouders en afgevaardigden van de gemeenten Bergen, Castricum, Heemskerk, Uitgeest, Velsen en Zaanstad. Na de edities over Waterland, Wieringen, het Noordelijk en Zuidelijk Duingebied, de Gooi- en Vechtstreek is nu ook het Oer-IJ een mooie glossy rijker. SCHATRIJK Oer-IJ is online te lezen via de website van het Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.