Menu Sluiten

E-book: De bevrijding van Velsen van uur tot uur

In het kader van 75 jaar Vrijheid Velsen heeft het bestuur van de Historische Kring Velsen gemeend het in 1985 verschenen boek: ‘De bevrijding van Velsen van uur tot uur’, geschreven door Siebe Rolle, Paul Steenbakker en Peter Veldheer voor iedereen via internet beschikbaar te maken als E-book.
Dit vooral om de inhoud van dit boek gemakkelijker voor gebruik binnen het Velsense onderwijs te ontsluiten en natuurlijk ook om de huidige generaties te informeren over hoe de bizarre bevrijding in 1945 in Velsen is verlopen. 

Deze digitale vorm van het boek is te bekijken via deze QR-code: 

 of het intoetsen van: https://historischekringvelsen.nl/studiezaal/digitale-hkv-uitgaven/  in de adresbalk van uw browser. 

We hopen in dit jaar 2020, waarin we vieren dat we al 75 jaar in vrijheid leven, te zorgen voor de informatie die er aan zou kunnen bijdragen dat we dit nog minstens eenzelfde periode langer kunnen blijven doen. 

Onderwijs over deze zwarte periode is essentieel, vooral omdat de generatie, die de oorlog ‘aan den lijve’ hebben meegemaakt nagenoeg is uitgestorven.

Digitale hkv uitgaven – Historische Kring Velsen (hkv)Onderstaande hkv uitgaven zijn digitaal beschikbaar voor lezen of download. De bevrijding van Velsen van uur tot uur (scan van origineel) Met hartelijke dank aan Jeffrey Folkerts van Nettl voor de perfecte scan van het origineel van 1985. De basis voor het in 2020 te verschijnen e-Book met nieuw beeld-, film- en geluidsmateriaal.

Ook digitaal beschikbaar:

Het in 1995 verschenen boek:’Een gemeente in oorlogstijd Velsen 1940-1945. Onder redactie van Arjen V.A.J. Bosman; Luc. van Grinsven; Guus Hartendorf, Siebe Rolle, Paul N.J. Steenbakker en Jan Suurmond. Een uitgave van de Historische Kring Velsen ISBN 90-801641-3-5

Opm. Dit betreft een flink bestand (156 Mb), zodat de download wel enige tijd in beslag kan nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.