Menu Sluiten

RABO cheque voor boek over “Joods Velsen”

Op 27 mei heeft Historische Kring Velsen (HKV) een cheque ter waarde van € 1000,00 in ontvangst mogen nemen van Rabobank Haarlem-IJmond. De cheque van megaformaat om de social distance vanwege Covid 19 te kunnen handhaven, werd overhandigd door Paul Kuiper van het RABO Dichtbij Fonds aan HKV penningmeester Monique Buijsman.

Het bedrag wordt door HKV bestemd voor het door Trudi Bos (rechts op de foto) te schrijven boek over ”Joods Velsen”, een doel waarvoor via een soort crowd-funding een aanzienlijk totaal bedrag bijeen gegaard moet worden. Trudi Bos onderzoekt al geruime tijd de historie van Joods Velsen en hoopt het boek in 2021 te kunnen publiceren. Tijdens haar onderzoek stuitte zij op de geschiedenis van Huize Dina, aan de Duinlustparkweg in Santpoort-Zuid. In 1942 werden daar 15 Joodse jonge vrouwen weggevoerd die allen in Duitse vernietigingskampen zijn vermoord. Trudi heeft samen met Historische Kring Velsen er voor gezorgd dat op de stoep van Duinlustparkweg 96 in oktober 2018 tijdens een aangrijpende bijeenkomst 15 struikelstenen werden gelegd.

De 15 struikelstenen op de stoep van Huize Dina

Vandaar dat het overhandigen van de cheque op die locatie plaats vond. Historische Kring Velsen is nog op zoek naar meer bijdragen om het beoogde boek te kunnen realiseren. HKV heeft een zgn. ANBI erkenning, waardoor giften aftrekbaar kunnen zijn voor de belastingdienst. U kunt dus steunen door een bedrag over te maken naar IBAN NL09 RABO 0383 6242 23 ten name van Historische Kring Velsen o.v.v. “bijdrage boek JV”. Voor nadere info over dit project secretariaat@historischekringvelsen.nl

2 Comments

  1. Ankie Dijksma Stoop

    Het huis Dina op de Duinlustparkweg in Santpoort zuid is ook een tijd eigendom geweest van de volle evangeliegemeente Berea die toen op de patriciuslaan gevestigd was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.