Menu Sluiten

Bomenwandeling

HKV organiseert een bomenwandeling door park Velserbeek tijdens de Summer Park Sessies

Tijdens de culturele markt “Summer Park Sessies” in Velserbeek op 10 en 11 september a.s. is ook de Historische Kring Velsen van de partij. In samenwerking met ons lid boomdeskundige John Todirijo organiseren we een zeer interessante wandeling door en langs het park Velserbeek. John zal van alles vertellen over de historie en inrichting van het park en vele wetenswaardigheden over de prachtige oude bomen die in het park staan.

John is eigenaar van een adviesbureau voor tuin- en landschapsinrichting met projecten in binnen- en buitenland en is gedurende 18 jaar eindverantwoordelijk geweest voor alles wat groen is in de gemeente Bloemendaal. Hij is dus een expert op groengebied, die zich nu heeft verdiept in park Velserbeek en zijn kennis tijdens de wandeling met u zal delen.

De wandeling duurt ca. 1,5 uur en start beide dagen om 14.00 uur bij kraam nummer 7 van de Historische Kring Velsen. U kunt zich aanmelden via Mail naar secretariaat of voor de aanvang van de wandeling aan de kraam. Er kunnen maximaal 20 mensen meewandelen en er zijn geen kosten aan de wandeling verbonden.

De culturele markt duurt op 10 september van 12.00 tot 19.30 uur en op 11 september van 12.30 tot 19.00 uur. U kunt bij ons vragen stellen over de historie van Velsen, uw verhaal vertellen of oude foto’s laten zien. We hebben mooie boeken over Velsen te koop en ook meerdere jaargangen Velisena, ons jaarboek, tegen gereduceerd tarief. Natuurlijk kunt u lid worden van de vereniging voor slechts € 15,– per jaar.

Op zondag 11 september is historicus en archeoloog Arjen Bosman aanwezig om vragen te beantwoorden over de nieuwste ontdekking van het legioenskamp bij Velsen 2 en om zijn boeken te verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.