Collectie Beheer Systeem ‘in de lucht!’

De ZCBS-beeldbank voor Velsens Erfgoed is inmiddels in de Studiezaal op onze website te vinden. Net als ruim 120 collega-historische kringen, -verenigingen en musea gaan we dit Collectie Beheer Systeem inzetten voor het registreren, bestuderen en -via Internet- ontsluiten van ons Velsens (historische) erfgoed.

Klik op de afbeelding of deze tekst om met onze Beeldbank in wording kennis te maken.

Het Zijper Collectie Beheer Systeem is gemaakt door de vrijwillige conservator van het Zijper museum Gerard van Nes. Het wordt onderhouden door een aantal gedreven ICT-bedreven vrijwilligers van de organisaties die het gebruiken en kan als ‘zoekgereedschap’ gebruikt worden door iedereen, die een zoekterm in een vakje kan intypen.

Probeer het uit! Of help zelfs mee al ons erfgoed in onze beeldbanken op te nemen. Zichtbaar en vindbaar in de hele wereld!

Eind mei 2021 zijn 2 van de vele HKV-Collecties (die van P. van Hal en Hans Winkel) opgenomen. Veel informatie moet nog worden toegevoegd. Hierbij kan iedereen helpen door de aanvullingsmogelijkheid te gebruiken.