Vacatures bij de HKV

De Historische Kring Velsen is een vereniging met meer dan 400 leden. Zij hebben belangstelling voor de geschiedenis van de gemeente waarin zij wonen of steunen de vereniging financieel. 30 Jaar geleden is de vereniging opgericht om de geschiedenis van Velsen te onderzoeken en hierover te publiceren.
Jarenlang waren er werkgroepen die van alles verzamelden, bestudeerden en artikelen hierover schreven. In de Velisena jaarboeken staat dit allemaal beschreven. Er zijn inmiddels dus ruim 30 jaarboeken verschenen.

Vrijwilligers

De laatste jaren is gebleken, dat werkgroepen niet meer functioneren. Tijden veranderen en het verenigingen kampen met ernstige tekorten aan vrijwilligers. Elke week weer klaarstaan om de o zo nodige noodzakelijke werkzaamheden en klussen te doen is niet meer in.

Is dit iets voor jou/u?

De HKV heeft vooral voor mensen, die iets op eigen tempo, in hun eigen omgeving, met behulp van hun eigen computer, laptop of tablet in onze Microsoft 365 omgeving de HKV-beeldbanken willen vullen met informatie die al is uitgezicht of die nog opgezocht moet worden.

Hiernaast staat wat we bieden

Wie de Facebook-groepen kent: ‘Je bent IJmuidenaar als…, Je bent Driehuizer als…, Je bent Velsen Noorder…., Je bent Santpoorter als…, Je bent Velserbroeker als…, enz… en met plezier kijkt naar de oude foto’s en ansichtkaarten, die hierop voorbijkomen, kunnen in onze beeldbanken hun hart ophalen. Hierin staat vaak dezelfde afbeeldingen met informatie en volledig digitaal op woorden of deel van woorden doorzoekbaar.

Kijk gerust eens wat er al in onze beeldbanken staat!