Menu Sluiten

HKV-uitgaven digitaal beschikbaar voor lezen of download.


De bevrijding van Velsen (Origineel)

De bevrijding van Velsen van uur tot uur (scan van origineel) auteurs: Siebe Rolle; Paul N.J. Steenbakker en Peter Veldheer. (Uitgegeven door Uitgeverij Groen IJmuiden bv)

Met hartelijke dank aan Jeffrey Folkerts van Nettl voor de perfecte scan van het origineel van 1985.
De basis voor het in 2020 te verschijnen e-Book met nieuw beeld-, film- en geluidsmateriaal.

E-book: De bevrijding van Velsen van uur tot uur

Bij bovenstaand boek behoren 2 fotoboeken met de foto’s, die het verhaal van de bevrijding van Velsen in 1945 ondersteunen:


Historische Canon van Velsen

Link naar: Historische Canon van Velsen

De geschiedenis van Velsen in 25 verhalen

De Velsense geschiedenis is een prachtig avonturenverhaal. Over onbekende Vlaardingenmensen, wrede Romeinen, heldhaftige Friezen, armoedige kanaalgravers en Duitse soldaten die in IJmuiden met hun bunkers opvallende sporen hebben achtergelaten. De historische canon van Velsen werpt een blik op deze rijke geschiedenis. Wilt u weten wanneer de Ruïne van Brederode veranderde van een kasteel in een bouwval, of onder welke barre omstandigheden het Noordzeekanaal is gegraven, dan biedt dit boek uitkomst. De historische canon van Velsen is een kennismaking met de Velsense historie, die goed beschouwd ook de geschiedenis van Nederland in het klein is.

De historische Canon van Velsen is een productie van de Historische Kring Velsen, IJmuider Courant en de bibliotheek Velsen.

Bron: Bol.com