HKV Erfgoed Beeldbanken

Het bestuur van de Historische Kring Velsen heeft na een mislukte poging in 2017 in 2020 toch de stoute schoenen aangetrokken en besloten het Velsens Historisch Erfgoed beschikbaar te maken voor iedereen, die dit wil bewonderen of bestuderen.

Na gedegen onderzoek is gekozen voor het ‘digitaal’ beschikbaar maken van al het Velsens erfgoed via het Zijper Collectie Beheer Systeem (zcbs). Dit van oorsprong Noord-Hollands systeem wordt al jaren voor meer dan 320 beeldbanken gebruikt door meer dan 120 organisaties op historisch gebied in Nederland.

Het HKV logo voor alle Velsense beeldbanken

In december 2021 zijn er al 3 beeldbanken ingericht, die met behulp van enthousiaste HKV-vrijwilligers oortdurend van meer en vollediger informatie worden voorzien. Op dit moment kunt u al een kijkje nemen in de:

Een multimediale en documentenbeeldbank zijn nog in voorbereiding en de functionaliteiten van alle beeldbanken wordt voortdurend verder uitgebreid. U begrijpt dat dit alles wordt gedaan door vrijwilligers en dat vele handen licht werk maken.

ICT’ers

De Historische Kring Velsen is dringend op zoek naar ICT’ers, die de huidige systeembeheerder willen helpen. De beeldbanken moeten worden ingericht om de gegevensbeheerders de mogelijkheid te geven de informatie toe te voegen aan de beeldbankitems.

Gegevensbeheerders

Die bereid zijn op hun eigen tempo, in hun eigen werkomgeving de informatie toe te voegen aan de beelden, objecten, boeken enz.. in de diverse beeldbanken.