Romeinenroute

Een kleine 2 jaar geleden werd aan de HKV gevraagd of zij wilde meewerken aan het ontwikkelen van een rondwandelroute in Spaarnwoude Park met als doel een een audio-wandelroute door het Romeinse Rijk te creëren. Hiermee werd bedoeld de aanwezigheid van Romeinen in forten in en rondom Velsen. Hieraan ben ik toen namens de HKV samen met Stichting OerIJ, recreatieschap Spaarnwoude Park (zoals het nu heet), Gemeente Velsen, en Archeologische Werkgroep Velsen,  gaan meewerken. Na een proces van bijna twee jaar is dit uitgemond in een audiotour door een deel van Spaarnwoude Park.

De route kan je vinden op www.spaarnwoudepark.nl/activiteiten. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de communicatieadviseur van het Recreatieschap Spaarnwoude, Karen Aarts, 06-11062610 of e-mail.
Op de jaarvergadering is Mike Uyl beschikbaar voor meer uitleg. Het is de bedoeling om met deze audiotour als start meer activiteiten te ontwikkelen m.b.t. de Romeinse aanwezigheid in Velsen. Uiteraard moet de HKV hierin een rol blijven spelen en ben ik bereid hieraan mee te werken namens de HKV. Mike Uyl

Deel deze pagina via: