Maak kennis met de Beeldbank

De Beeldbank met Velsens Erfgoed is beschikbaar. Diverse hkv-vrijwilligers zijn bezig deze Beeldbank van informatie te voorzien. Ook u kunt de objecten/afbeeldingen/foto’s e.d. bekijken. U kunt zelfs suggesties of tips doorgeven als u iets over dit beeldbank-object weet en kan dit doorgeven.

Wilt u rondkijken?

Als u de Beeldbank wilt bekijken klikt u op onderstaande afbeelding. (U kunt ook naar de Studiezaal en dan HKV-Beeldbank gaan.) U ziet dan onderstaand beeld.
In het rode kader vindt u het Zoek-veld. Hierin kunt u enkele letters invullen.

U kunt ook -zonder iets in te vullen- op Zoeken klikken. Dan krijgt u een overzichtspagina zoals hieronder:

De beeldbank moet groeien

Tot nog toe zijn nog maar 2 van onze collecties aan de beeldbank toegevoegd:

• De collectie Van Hal, met enkele oude prentbriefkaarten van Velsen en omgeving.
  • De collectie van Hans Winkel, met ongeveer 80 foto’s en prentbriefkaarten voornamelijk uit Velsen-Noord.

Vrijwilligers?

Wij zijn nog naarstig op zoek naar vrijwillige beeldbank-gegevensinvoerders. Zij kunnen thuis, op hun eigen computer; laptop; tablet; (zelfs een smartphone is voldoende) meehelpen informatie aan de beeldbank objecten toe te voegen.

Lijkt u dit een zinnige, interessante en ontspannende bezigheid? Klik dan op deze link, dan neemt de ICT-beheerder contact met u op. U krijgt de nodige inlogfaciliteiten. Hij helpt u -eventueel op afstand- op weg.
De enige eis die we stellen is dat u lid moet zijn van onze vereniging.