Boek over 125 jaar Noordzeekanaal

IJmuiden, 7 januari 2001 - Zo vlak voor aanvang van het jubileumjaar 2001, waarin IJmuiden 125 jaar bestaat en het Noordzeekanaal 125 jaar geleden werd geopend, verscheen eind december Noordzeekanaal 1876 - 2001 van Joris Moes. Het boekje is uitgegeven door de Amsterdam Ports Association, voorheen de in 1945 opgerichte De Vereeniging 'De Amsterdamsche Haven'. Het boekje behandelt de geschiedenis, het heden en de toekomst van het kanaal en de daaraan gelegen havens, in woord en vooral beeld. Het 128 pagina's tellende boek bevat ca. 100 zwart-wit illustraties en foto's uit verleden en heden. Een aardig boekje voor zowel de geïnteresseerde in de geschiedenis van Velsen en het Noordzeekanaal - vooral wat oude illustraties en foto's betreft - als degene die iets willen weten over de geschiedenis en betekenis van het Noordzeekanaal in zijn geheel, van Noordzee tot "Zuiderzee". Het boekje is te koop voor fl. 34,90 bij de boekhandel. ISBN 90 5477 030 9. (EHB)