Voeg een bericht toe
 


Frans van Spanje ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ): huizenbouw

LS.,

ik ben op zoek naar een boekje van Willem van Heijst, 'Landhuisbouw Driehuis-Westerveld'.

Het is uitgegeven in 1934 naar aanleiding van de verkoop van huizen die door hem gebouwd zijn.

Een voorwoord is geschreven door de toenmalige burgemeester Mr.F.L.J.E.Rambonnet.


zaterdag 17 maart 2018
bronsgeest ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ): kleuterschool

LS.

Mijn oudste zus, Klaske Bronsgeest,  (1933) heeft in haar vroege jeugd op een kleuterschooltje in Velsen gezeten. Haar vader was daar destijds vanaf 1936 Ned Herv. Predikant.

Zij is benieuwd of er nog iets meer te zeggen is over een foto die zij vond (Bv: wie is de juf en zijn er nog namen toe te voegen aan de kinderen?). 

Helaas slaag ik er niet in deze foto bij te voegen.

Heb daarom een link naar mijn FB pagina bijgevoegd, maar heb geen idee of dat werkt:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2020655414633232&set=a.117704868261639.12267.100000663786477&type=3&theater

Misschien kunt u mij daarmee helpen?


woensdag 28 februari 2018
ineke heldoorn ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ): oud velsen noord

Mijn schoonzusje, joke kruk, wordt 80. Wij willen graag wat oude herinneringen ophalen, ev. met foto`s.

nu ben ik op zoek naar verhalen, foto`s, e.d. over de bakkerswinkel van haar ouders. Bakkerij kruk. eerst aan de schulpweg, later, toen de schulpweg werd gesloopt zijn ze verhuist naar de Breesaperhof. Kan iemand mij verder helpen?


woensdag 14 februari 2018
Nelleke van Eck ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ): Heeft u dit dagboekje?

beste Historische Kring Velsen,

op uw website las ik ik over een oorlogsverhaal van mevrouw Schoots-Hamer. Zij zou een dagboekje hebben bijgehouden van haar evacuatie naar Tiel. Ik ben hier in geïnteresseerd omdat mijn oudoom en oudtante Noordzij met hun zoon Maarten ook vanuit IJmuiden (Marconistraat?) evacueerden naar Echteld, nabij Tiel. Ik ben op zoek naar meer informatie over met name de persoon van Maarten Noordzij geboren 1925, vanwege zijn verzetsverhaal. misschien biedt dit dagboekje wat informatie als de beide families elkaar kenden. Waar zou ik dit dagboekje kunnen vinden? 


donderdag 01 februari 2018
schoorl ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ): beekmansbosch

Goedendag,

 

Ik ben op zoek naar een kaart waarop beekmansbosch staat vermeld. Ik ben erg nieuwsgierig waar ik dit ongeveer moet plaatsen. Een van mij voorouders heeft hier gewoond.


 De vraag is opgenomen in de rubriek "Gevraagd en Gezocht" nummer 2017-12


donderdag 25 januari 2018
 
Powered by Phoca Guestbook