Uw eigen oproep in Gevraagd en Gezocht

Heeft u zelf vragen of zoekt u iets of iemand in verband met de historie van Velsen?

Vul dan een E-mail (waarin u de volgende gegevens verwerkt: Naam, Adres, Postcode en Woonplaats, Telefoonnummer, Onderwerp en de Tekst van de oproep) in en Verstuur deze.

De Historische Kring Velsen heeft het recht om uw oproep zonder opgaaf van redenen niet te plaatsen of eventueel bewerkt of ingekort te plaatsen, en is niet aansprakelijk voor de inhoud of gevolgen van een oproep.

Onvolledige Emails worden niet in behandeling genomen.

Oproepen met een commercieel karakter of niet betrekking hebbend op de historie van Velsen worden stilzwijgend geweigerd.

Oproepen voor gezochte boeken of klasgenoten worden stilzwijgend niet meer geplaatst; hiervoor zijn vele andere websites beschikbaar.

Geplaatste oproepen blijven - afhankelijk van beschikbare ruimte - minimaal zes maanden staan.

Indien een oproep niet meer van toepassing is wordt u verzocht dit te melden aan de webmaster onder vermelding van het oproepnummer.

Achter "Reacties naar" wordt uw naam (initialen met achternaam) vermeld en is uw e-mailadres aanklikbaar via deze naam.

In het algemeen wordt uw oproep binnen enkele dagen tot een week geplaatst. Tijdens vakantieperioden kan het iets langer duren.

(2018-05) Joop Neve.

Ik ben op zoek naar mensen die misschien Joop Neve hebben gekend.

Hij woonde tegenover de hoogovens, in een huisje van de Hoogovens.

Het uitzicht was ook de Hoogovens, Mijn oom was ook vrijwilliger bij de brandweer.

Ik  ging daar vroeger zeker 55/ 60 jaar geleden altijd logeren.

Maar hoe ik ook zoek en rond rij, ik kan er niets meer van herkenen.

Zijn er misschien mensen die weten hoe die straat heet of oude foto,s uit die tijd.

Hartelijk dank alvast

Reacties naar Bronsgeest

(2018-04) Huizenbouw.

Ik ben op zoek naar een boekje van Willem van Heijst, 'Landhuisbouw Driehuis-Westerveld'.

Het is uitgegeven in 1934 naar aanleiding van de verkoop van huizen die door hem gebouwd zijn.

Een voorwoord is geschreven door de toenmalige burgemeester Mr.F.L.J.E.Rambonnet.

Reacties naar Frans van Spanje

(2018-03) Kleuterschool.

Mijn oudste zus, Klaske Bronsgeest,  (1933) heeft in haar vroege jeugd op een kleuterschooltje in Velsen gezeten.

Haar vader was daar destijds vanaf 1936 Ned Herv. Predikant.

Zij is benieuwd of er nog iets meer te zeggen is over een foto die zij vond (Bv: wie is de juf en zijn er nog namen toe te voegen aan de kinderen?).

Reacties naar Bronsgeest

(2018-02) Wie staan er op de foto?

De foto is genomen omstreeks 1929.

De pianiste is mijn tante, Engelien Vrijhoef.

Ze was toen ongeveer 17 jaar, mogelijk 16 of 18 jaar oud. Wie zijn de violist en drummer?

Wat was de naam van het trio en in welke etablissementen - waarschijnlijk in IJmuiden - traden ze op?

Reacties naar Matthijs Vrijhoef

De Bregjesakker 17