(2017-02) Winkel van Harmen Bouman en zijn vrouw Trijntje Dekker

Winkel van Harmen Bouman en zijn vrouw Trijntje Dekker

Mijn moeder heeft een foto van een oudtante van haar, Trijntje Dekker die met haar man Harmen Bouman (bakker/banketbakker) voor een winkelpand staat. Volgens mijn moeders herinnering was dat in Velsen.

In het midden Trijntje Bouman-Dekker en rechtststaat Harmen Bouman. Hij is bakker/banketbakker en het is hun winkeltje.

Trijntje is overleden in 1933.

Wie kan helpen om te achterhalen waar dat was?

Bij voorbaat dank

 

Reacties naar Christine Nagtegaal


 

(2017-03) Familiereünie Mateboer 

i.v.m. een te houden familiereünie van de familie Mateboer ben ik op zoek naar verhalen (heb al 1 van Ko van Leeuwen) foto’s, tekeningen of misschien filmpjes over de bouw van de Noordersluis IJmuiden.

Onze grootvader (Willem Mateboer en twee zonen Gerrit en Aart Mateboer) hebben er aan gewerkt en zijn gezin (vrouw en tien kinderen) ook gewoond vanaf 1923. Onze oma had de zorg voor 50 arbeiders om voor ze te koken en de keet schoon te houden.

Misschien kunt u ons helpen om een soort van overzichtje te maken voor de familiedag in september.

Bij voorbaat dank

Joop Kamstra
Kaakhornsterweg 17
9969 PN Westernieland

Reacties naar Joop Kamstra


Uw eigen oproep in Gevraagd en Gezocht

Heeft u zelf vragen of zoekt u iets of iemand in verband met de historie van Velsen?

Vul dan een E-mail (waarin u de volgende gegevens verwerkt: Naam, Adres, Postcode en Woonplaats, Telefoonnummer, Onderwerp en de Tekst van de oproep) in en Verstuur deze.

De Historische Kring Velsen heeft het recht om uw oproep zonder opgaaf van redenen niet te plaatsen of eventueel bewerkt of ingekort te plaatsen, en is niet aansprakelijk voor de inhoud of gevolgen van een oproep.

Onvolledige Emails worden niet in behandeling genomen.

Oproepen met een commercieel karakter of niet betrekking hebbend op de historie van Velsen worden stilzwijgend geweigerd. 

Oproepen voor gezochte boeken of klasgenoten worden stilzwijgend niet meer geplaatst; hiervoor zijn vele andere websites beschikbaar.

Geplaatste oproepen blijven - afhankelijk van beschikbare ruimte - minimaal zes maanden staan.

Indien een oproep niet meer van toepassing is wordt u verzocht dit te melden aan de webmaster onder vermelding van het oproepnummer.

Achter "Reacties naar" wordt uw naam (initialen met achternaam) vermeld en is uw e-mailadres aanklikbaar via deze naam.


U kunt uw vraag via de mail sturen aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


In het algemeen wordt uw oproep binnen enkele dagen tot een week geplaatst. Tijdens vakantieperioden kan het iets langer duren.