(2018-01) Oud Velsen-Noord.

Mijn schoonzusje, joke kruk, wordt 80. Wij willen graag wat oude herinneringen ophalen, ev. met foto`s.

nu ben ik op zoek naar verhalen, foto`s, e.d. over de bakkerswinkel van haar ouders. Bakkerij kruk. eerst aan de schulpweg, later, toen de schulpweg werd gesloopt zijn ze verhuist naar de Breesaperhof. Kan iemand mij verder helpen?

Reacties naar ineke heldoorn

(2018-02) Wie staan er op de foto?

De foto is genomen omstreeks 1929.

De pianiste is mijn tante, Engelien Vrijhoef.

Ze was toen ongeveer 17 jaar, mogelijk 16 of 18 jaar oud. Wie zijn de violist en drummer?

Wat was de naam van het trio en in welke etablissementen - waarschijnlijk in IJmuiden - traden ze op?

Reacties naar Matthijs Vrijhoef

De Bregjesakker 17

1831 EP Koedijk

(2018-04) Huizenbouw.

Ik ben op zoek naar een boekje van Willem van Heijst, 'Landhuisbouw Driehuis-Westerveld'.

Het is uitgegeven in 1934 naar aanleiding van de verkoop van huizen die door hem gebouwd zijn.

Een voorwoord is geschreven door de toenmalige burgemeester Mr.F.L.J.E.Rambonnet.

Reacties naar Frans van Spanje

(2018-05) Joop Neve.

Ik ben op zoek naar mensen die misschien Joop Neve hebben gekend.

Hij woonde tegenover de hoogovens, in een huisje van de Hoogovens.

Het uitzicht was ook de Hoogovens, Mijn oom was ook vrijwilliger bij de brandweer.

Ik  ging daar vroeger zeker 55/ 60 jaar geleden altijd logeren.

Maar hoe ik ook zoek en rond rij, ik kan er niets meer van herkenen.

Zijn er misschien mensen die weten hoe die straat heet of oude foto,s uit die tijd.

Hartelijk dank alvast

Reacties naar Bronsgeest

(2018-03) Kleuterschool.

Mijn oudste zus, Klaske Bronsgeest,  (1933) heeft in haar vroege jeugd op een kleuterschooltje in Velsen gezeten.

Haar vader was daar destijds vanaf 1936 Ned Herv. Predikant.

Zij is benieuwd of er nog iets meer te zeggen is over een foto die zij vond (Bv: wie is de juf en zijn er nog namen toe te voegen aan de kinderen?).

Reacties naar Bronsgeest