Excursie begraafplaats Westerveld

Op 14 september is er een excursie gehouden op de begraafplaats Westerveld. Het aantal inschrijvingen was gelimiteerd tot 25 deelnemers. Het aantal inschrijvingen was ruim 40 personen. Diverse mensen hebben wij vervolgens moeten teleurstellen met de mededeling, dat het vol was. 
In het voorjaar van 2014 zal er een tweede excursie volgen. De mensen die zich hebben aangemeld en niet mee konden komen boven aan de nieuwe deelnemerslijst te staan.

De excursie starten om 14:00 uur en de weergoden waren ons in het beging van de excursie niet welgezind. Het water kwam met bakken uit de lucht. Alsof ze met emmers water stonden te gooien. Na ongeveer 1 uur brak de zon door.

Onze gids was mevrouw Boer van begraafplaats Westerveld. Zij nam ruim de tijd om iedereen goed te informeren over de geschiedenis van Westerveld. Uiteraard werden ook de belangrijkste grafmonumenten en de ensemble waarde van Westerveld in de vertelling niet vergeten.

Urn 1e crematie Westerveld

Na afloop van de excursie, die ruim 2 ¾ uur duurde, werd mevrouw Boer uitvoerig bedankt door de John Buijsman voorzitter van de Historische Kring Velsen. Uithanden van mevrouw Boer ontving de Historische Kring Velsen twee prachtige boeken over Westerveld.

 

In het voorjaar van 2014 is er weer een kans om aan deze excursie mee te doen. Tot dan.