Oer-IJ Expeditie: verrassende ontdekkingswandeltocht

Op Hemelvaartsdag, dit jaar op donderdag 25 mei, vindt voor de eerste keer de Oer-IJ Expeditie plaats. Dit nieuwe wandelevenement van Le Champion leidt dwars door het groene buitengebied van Castricum. Wandelaars kunnen kiezen uit maar liefst vier verschillende routes van 9, 15, 20 en 25 km. Stichting Oer-IJ, partner van het evenement, zorgt onderweg voor een optimale beleving van het landschap.

De Oer-IJ Expeditie is een echte ontdekkingswandeltocht door een ‘bijna’ vergeten gebied. Er wordt gestart bij het Huis van Hilde in Castricum en van daaruit trekken de wandelaars door het land van Hilde het Oer-IJ gebied in. Door dit weidse groene landschap stroomde tot het begin van de jaartelling een zijarm van de Rijn.Via verschillende routes wordt kennis gemaakt met het verleden door op een leuke, verassende en soms ludieke manier aan dat verleden te worden herinnerd. Ook zijn er op de routes sfeervolle verzorgingsposten waar de wandelaars tussendoor kunnen uitrusten.

Er is onderweg niet alleen aandacht voor de natuur. Het verleden heeft bijzondere sporen nagelaten. De wandelaars van de Oer-IJ Expeditie worden hier op gewezen en zullen voortaan met andere ogen naar dit verrassende landschap kijken.

Goede doel: Stichting Oer-IJ
Het Goede Doel van het evenement is Stichting Oer-IJ. Zij zetten zich in voor het behoud en verantwoord beheer van dit bijzondere en kwetsbare gebied. Bij de inschrijving kunnen deelnemers dit gebied steunen door een bijdrage te doen.

Inschrijving
Vanaf woensdag 1 maart gaat de inschrijving open. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.oerijexpeditie.nl.

Excursie naar SHIP

Zaterdag 10 juni 2017

Excursie o.l.v. een gids naar het onlangs geopende SHIP (Sluis-Haven-Informatie-Punt) te IJmuiden.

Kosten per deelnemer   € 5,00 inclusief een kopje koffie of thee (s.v.p. vóór aanvang te voldoen).

Aanvang 14.00 uur.

Gelieve ca. 15 minuten van te voren verzamelen op de Noordersluisweg 1, 1975 AM  IJmuiden.

Er is een lift aanwezig, en vanuit het restaurant op de derde verdieping heeft u een mooi uitzicht op de entree van de Noordersluis en op de werkzaamheden van de nieuw aan te leggen sluis.

U kunt ook nog naar het dak gaan en heeft daar dan (bij helder weer) een prachtig uitzicht over IJmuiden. Zie ook: www.ship-info.nl

Excursie Bavo kathedraal & kathedraal Museum

Zaterdag 13 mei 2017

Excursie o.l.v. een gids naar de pas gerestaureerde Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem, inclusief bezoek aan het Kathedrale Museum.

Kosten per deelnemer € 5,00 inclusief een kopje koffie of thee (s.v.p. vóór aanvang te voldoen).

Aanvang 13.00 uur.

Gelieve ca. 15 minuten van te voren verzamelen op het Bisschop Bottemanneplein (=achterzijde van de kathedraal).