HKV’ers zijn:

Leden van de Historische Kring Velsen, die hun jaarlijkse contributie (van minimaal € 15,- per jaar) betalen om de doelstellingen van de vereniging financieel te helpen realiseren.

Vrijwilligers van de HKV zijn leden die daarnaast ook actief meewerken aan het concretiseren van deze doelstellingen.

door bijvoorbeeld:

• Individueel of in teamverband historisch onderzoek te doen;
  • Lid te willen worden van één of meer van de onderzoeksteams van de HKV;
  • Jeugd te interesseren voor onze eigen lokale geschiedenis;
  • Bronnen en materialen te bestuderen;
  • Erfgoed te fotograferen, vast te leggen, te beschrijven en in te voeren in de diverse HKV-Beeldbanken;
  • Publicaties te verzorgen op lokaal historisch gebied;
  • Mee te helpen de vereniging organisatorisch gezond en draaiende te houden;
  • Onze publicaties rond te brengen;
  • Activiteiten te organiseren zoals lezingen, excursies, tentoonstellingen, lokale geschiedenislessen voor basis- en voortgezet onderwijs en publieksvoorlichting;
  • Mee te denken hoe de doelstellingen van de vereniging op andere wijze(n) zijn te realiseren;
  • Stands te bemensen tijdens markten en festivals.

Wilt u óók de HKV ondersteunen?

Wordt dan lid of vrijwilliger van de Historische Kring Velsen!

Bent u geïnteresseerd?

En wilt u meer weten en lezen over het Velsense erfgoed, dan bent u bij de HKV aan het juiste adres.

Wilt u actief deelnemen als lid én vrijwilliger van onze vereniging, dan krijgt u een inlognaam, e-mailadres en wachtwoord en bieden u een online werkomgeving waarin u kunt (samen)werken aan onderzoeken, die we daarna publiceren in ons blad Velisena.

Wilt meer informatie, neem dan via e-mail of telefonisch contact op met een van de bestuursleden: Gerard van Broekhuijsen (voorzitter); Marianne Kwant (secretaris) of Monique Buijsman (penningmeester).

U bent van harte welkom!