Menu Sluiten

HKV-Webinars

Na enige ‘proefuitzendingen’; vele online Teams-vergaderingen van het bestuur en andere werkgroepen, is de Historische Kring Velsen het digitale tijdperk binnengestapt. N.a.v. deze ‘aanvullende werkwijze’ hebben we de diverse werkgroepen, die vanaf het begin bezig zijn geweest met de vele historische interessegebieden van Velsen omgedoopt naar ‘teams’.

Vlag die de lading dekt

Waren werkgroepen voornamelijk HKV’ers, die op regelmatige basis bij elkaar kwamen om af te spreken wie wat ging onderzoeken, schrijven, ontwikkelen en zo naar een eindproduct toewerkten bijvoorbeeld een publicatie of presentatie. Tegenwoordig kunnen zij, net als de thuiswerkende werknemers van door Corona getroffen bedrijven:

  • online met elkaar vergaderen
  • Samenwerken aan dezelfde tekst.
  • Elkaar videobellen, uitleggen en coachen
  • Alle bestanden en resultaten uitwisselen.

HKV- Online werkomgeving

De HKV heeft -als erkende non-profit organisatie- volledig gratis de beschikking gekregen over Office365. Alle HKV-teamleden krijgen m.b.v. een HKV-emailadres en een wachtwoord via hun eigen pc, laptop, tablet of zelfs smartphone toegang tot de HKV-Online werkomgeving en zo vanuit huis samenwerken aan hun gezamenlijke project. Dit project kan dankzij Teams nu zelfs ook een modern Webinar zijn. (Een lezing dus, die iedereen thuis vanachter de eigen computer kan volgen. Zelfs vragen stellen is mogelijk!)

Eerste teams

De eerste teams zijn al van start. Natuurlijk vergadert het HKV-Bestuur elke maand al m.b.v. Teams. Het Team Beeldbanken is druk bezig met het vullen van de HKV-Beeldbanken. Het Jubileumteam komt regelmatig ‘online’ bij elkaar om het bescheiden jubileumfeestje op zondag 18 september 2022 vorm te gaan geven.

Meer informatie?

U kunt dit vinden op de Teams-pagina op deze website. Heeft u zelf ideeën om iets op historisch gebied te gaan doen? Neem dan gerust contact op met de ICT-coördinator: Gerard van Broekhuijsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.