Menu Sluiten

Geslaagde excursie naar het Hoogovenmuseum

U kunt nog inschrijven voor 31 juli!!

Er kwamen circa 25 belangstellende HKV’ers voor de excursie naar het Hoogovenmuseum op 17 juli jl. De ochtend begon met een kopje koffie en een interessant verhaal over de geschiedenis van het maken van ijzer door Johan van Ikelen. Daarna konden we ronddwalen in de grote zaal waar een uitgebreide tentoonstelling was van instrumenten, foto’s, films en attributen uit de zeer rijke geschiedenis van het staalbedrijf. Ook voor kinderen was het een en ander te doen in een interactieve vorm en buiten stond veel oude apparatuur. Overal liepen bevlogen gidsen rond met veel kennis, die uitleg gaven en verhalen vertelden. Na afloop kreeg elke deelnemer een prachtig boek mee van Cor Castricum over 90 jaar geschiedenis van het ijzer- en staalmaken in IJmuiden, boordevol foto’s.

U kunt zich nog aanmelden voor een zelfde excursie op 31 juli d.m.v. het overmaken van € 5,- per persoon onder vermelding van de gewenste datum op bankrekening NL09RABO0383624223 t.n.v. de Historische Kring Velsen. Uw betaling geldt dan tevens als inschrijving.

Verzamelen 31 juli vanaf 10.15 achter het Congrescentrum van Tata Steel, Wenckebachstraat 1, 1951 JZ IJmuiden/Velsen-Noord . Rijdt u onder de hoofdingang door tot de slagbomen en direct voor de slagbomen gaat u linksaf naar het parkeerterrein. Het programma start om 10.30.

Deze excursie is uitsluitend voor leden van de Historische Kring Velsen. Bent u nog geen lid, dan kunt u dit alsnog worden door het klikken op onderstaande knop:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.