informatie-over-albert-van-veen

Eerder gestelde vragenCategorie: Geschiedenisvraaginformatie-over-albert-van-veen
Pieter Romkes gevraagd, 4 weken geleden

Hallo ik zoek informatie over Albert Van Veen (1896-1978) zoon van Jan van Veen(1870-1947). Albert is geboren in Velsen Noord. Het gezin heeft daar enige tijd gewoond. Ik ben benieuwd of er nog enige informatie over te vinden is in jullie archieven.

mvg,
Pieter Romkes

Pieter Romkes 3 weken geleden beantwoord

Hartelijk dank voor uw aanvulling!

mvg,

Pieter Romkes

Gerard van Broekhuijsen Medewerkers 4 weken geleden beantwoord

Geachte heer Romkes,

De Historische Kring Velsen beschikt niet over specifieke persoonsgegevens tenzij de persoon is gerelateerd aan een historische gebeurtenis. Ik heb wel even voor u gezocht.

Jan van Veen, beroep visscher, geeft op 29 mei 1896 de geboorte aan van Albert van Veen. Moeder is Antje Zeilmaker. Albert is volgens de akte geboren in een huis staande te IJmuiden, dus niet in Velsen-Noord. Akte nr 150, registratiedatum 1 juni 1896.

De ouders van Albert zijn op 20 juli 1895 te Urk getrouwd. Jan was toen ook visscher. Het lijkt er op dat ze naar IJmuiden trokken omdat daar de visserij een bloeiende en groeiende industrie was. Na de opening van het kanaal in 1876 en de aanleg van de vissershaven was IJmuiden een van de belangrijkste vissershavens van Nederland. Jan van Veen is in 1947 te Urk overleden.

Albert, beroep visscher, trouwt op 18 april 1919 te URK met Cornelia Kaptein, beroep dienstbode, beide wonend te Urk. Het lijkt er op dat het gezin van Jan van Veel tussen1896 en 1919 terug is gegaan naar Urk.

Verder kan ik u helaas niet helpen.
Met vriendelijke groet,
Marianne Kwant van de Pieterman