Menu Sluiten

HKV-kalender

sep
9
ma
De maatschappelijke invloed van Hoogovens op onze regio @ Wijkcentrum de Hofstede
sep 9 @ 20:00 – 22:00

Jan de Wildt
Als geen ander weet Jan de Wildt de maatschappelijke invloed van het ijzer- en staalbedrijf op onze regio in Historisch perspectief te plaatsen. Hij zal zijn visie geven op de ontwikkelingen in de gemeente Velsen, Beverwijk en Heemskerk, die voor na de oorlog sterk samenhingen met de enorme groei van de staalgigant.

sep
28
za
Jaarmarkt Oud-Velsen @ Dorpscentrum
sep 28 hele dag

Zoals gebruikelijk staat Historische Kring Velsen met zijn informatie- en verkoopkraam op deze druk bezochte jaarmarkt.

Vrijwilligers gezocht:

Deze markten geven ons de mogelijkheid naamsbekendheid te genereren en hopelijk leden te werven. Ook de verkoop van boekwerken is van belang voor de verenigingsfinanciën.
Daarvoor zijn natuurlijk vrijwilligers nodig om de info-stands te bemensen. Bent u beschikbaar om een dagdeel te helpen, geeft dat dan nu reeds s.v.p. met voorkeur voor tijd en dag door aan: mail secretariaat. Bij voorbaat dank daarvoor!

okt
14
ma
De Diamantenroof @ Wijkcentrum De Hofstede
okt 14 @ 20:00 – 22:00

Paul Post.

De Diamantenroof. Op 16 april 1942 werden alle diamantairs van het Rijksbureau voor Diamant opgeroepen om met hun sierdiamantvoorraden te verschijnen in het beurslokaal aan het Weesperplein in Amsterdam. Miljoenen aan voorraden van hoofdzakelijk Joodse diamantairs werden ingenomen en “in bewaring gegeven”. Paul Post raakte geïnteresseerd in de diamantenroof toen hij een brief van zijn vader vond – werkzaam bij het Rijksbureau voor Diamant. Hij schreef er een boek over.

 

nov
11
ma
Vuurtorens, Lichtschepen en kapen @ Wijkcentrum de Hofstede
nov 11 @ 20:00 – 22:00
foto VVV Velsen

Nautisch erfgoed van Nederland.
Peter Kouwenhoven
Een lezing over de geschiedenis van de bebakening van vaarwegen en de kustverlichting in Nederland, vanuit het perspectief van waterbeheer, handel en scheepvaart en ontwikkelingen in de techniek rond bouwconstructies en verlichting. Het verhaal wordt gepresenteerd aan de hand van veel oude en recente foto’s, tekeningen en kaarten. Veel Nederlandse vuurtorens passeren de revue.

jun
1
ma
Pinkstermarkt Duin & Kruidberg @ Duin & Kruidberg
jun 1 @ 10:45 – 17:00