Menu Sluiten

HKV-Kalender

feb
10
ma
Lezing Duitse pantserwerken op Nederlandse kustforten @ De Hofstede
feb 10 @ 20:00 – 22:00

Lezing door Henk Tol
Duitse pantserwerken voor Nederlandse kustforten.
De voorgeschiedenis en aanschaf van Duitse pantserwerken voor de kustforten in Nederland tussen 1880 en 1894 wordt door Henk Tol uit de doeken gedaan. Hierbij wordt ook ingegaan op parallel lopende zaken die hierop van invloed zijn geweest.

In 2013 verscheen het door Henk Tol geschreven boek: 125 jaar Fort IJmuiden en Hermann Gruson’s pantserwerken. Hierin beschrijft hij o.a. de aanschaf van de pantserkoepels voor het Fort op de Harssens (Den Helder), het Fort bij IJmuiden en het Fort aan den Hoek van Holland. In zijn lezing beschrijft Henk Tol het keuze proces om voor genoemde forten Duitse pantserwerken aan te schaffen.

mrt
9
ma
Lezing Engelmundus en Agatha @ De Hofstede
mrt 9 @ 20:00 – 22:00

Engelmundus en Agatha, ‘hand in hand’ door Midden-Kennemerland. Deze lezing wordt verzorgd door Fred Schweitzer.

Korte impressie:

Intrigerend zijn de namen Engelmundus en Agatha in Midden-Kennemerland. Velsen is drie kerken rijk die aan Engelmundus zijn opgedragen. En wat heeft Agatha met Velsen te maken? Fred Schweitzer laat zijn licht schijnen of deze interessante figuren uit de geschiedenis van Midden-Kennemerland. In de 16e eeuw raakte het openlijk belijden van het katholieke geloof in de ban. Daarom zal Fred u ook meenemen langs de schuilkerken die in Midden-Kennemerland hebben gestaan.

jun
1
ma
Pinkstermarkt Duin & Kruidberg @ Duin & Kruidberg
jun 1 @ 10:45 – 17:00