2020: Velsen 75 jaar Bevrijd!

5(8) mei 2020

Het zal u niet snel zijn ontgaan, dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd. Al sinds oktober 2019 wordt er door de landelijke televisie en overige pers aandacht aan geschonken.

De perskaravaan volgt de bevrijding van Nederland zoals dit 75 jaar geleden zou kunnen hebben plaatsgevonden als de televisietechniek al zover zou zijn geweest. Gevolg: nog nooit eerder vertoonde beelden en nagespeelde situaties zoals die toen nog niet mogelijk waren.

Extra slachtoffers

Het drukt ons pijnlijk op het feit, dat toen voor grote delen van Nederland de bevrijding al een feit was, in de rest van Nederland de willekeur en het moorden in alle hevigheid doorging! In Velsen zelfs nog 3 dagen langer, omdat de lokale Marine-commandant van ‘Festung IJmuiden’ weigerde de capitulatie te accepteren. Wrang is dat dit in het westen zoveel extra ‘Todeskandidaten’ -eigenlijk volledig zinloos en zonder enige vorm van proces- het leven heeft gekost.